FEHMİ KORU, DERYA SAZAK (Milliyet Gazetesi Yazarı), PROF.DR.FUAT KEYMAN (Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı) ve PROF.DR.MUSTAFA ERDOĞAN'ın (Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)katılımcı oldukları programda haftalık siyasi gündem çok yönlü bakış açılarıyla değerlendiriliyor...
20.03.2011 pazar günü oturdum TRT 1 de 11:00 gibi başlayan "Politik Açılım " diye bir proğram seyretmeye beşladım. konukları Bejan Matur hem şair hem yazar...
Önce kendi kendime,aklı başında insanlar oturmuşlar politika falan konuşuyorlar diye düşündüm.
'Dağın Ardına Bakmak ' diye bir kitap yazmış.iyi hoş yazarsa yazsın bizene... tam bunu derken konuşulanlara kulak kabarttığım an başımdan aşşağıya kaynar suların dökülmeye başladığını gördüm.
Oturmuş koca koca insanlar şimdiye kadar hiçbirşey olmamış gibi,PKK yı haklı çıkarıyorlar.dağ ve PKK masummuş gibi ,herşey normalmişcesine,ağızlarını gere gere,Tüm şehitlerimiz ve ölen vatandaşlarımızın kanını boşa sayarak, katilleri olması gerekenmiş gibi değerlendirip sunuyorlar.
Konuşulanlar yazılan kitaba ve yazara dayalı olsada kesinlikle Kürt ve Pkk propogandasından başka bişey değildi.
Açılım ve açılım adına Kürtçülük,yazar ve yazdığı kitap adına Kürt ve PKK propogandası yapılıyordu.
Ama nerede TRT devlet Televizyonu'nda....
İtiraz ediyorum sayın TRT yöneticileri ve TRT yi bu hale getiren politikacılar Türk Halkına yapamazsınız.Siz TRT de Kürt propogandası yapamazsınız,Kürtçülük yapamazsınız.Bu yaptığınız suçtur.Ayrımcılıktır...
Yazarın yazdığı ne olursa olsun,onun yazdıklarını baz alıp,yapılan herşey şimdiye kadar ölen, şehit olan binlerce insanımıza rağmen,çok basitmiş gibi anlatamaz ve PKK yı haklı çıkaracak tarzda konuşamazsınız.PKK yı ve devamını açılım saçmalıklarıyla legal hale getirip haklı ilan edemezsiniz.
TRT yi ve bu programı yapanları; Tüm halkımıza şikayet ediyorum.Yazıyı boş ve anlamsız bulacak herkes o günkü o programı bulup seyretsin.
Göksu Deniz
http://www.ajansgazete.com/yazar.asp?yaziID=3413ALINTIDIR