24 Mayıs 2012, 12:50:10 *

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: AYASOFYA KİLİSE OLARAK AYİNE AÇILIR MI?  (Okunma Sayısı 1352 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...

Üyelik Bilgileri
« : 25 Mayıs 2010, 21:59:43 »

AYASOFYA KİLİSE OLARAK AYİNE AÇILIR MI?

BU BÖLÜM GENEL TARTIŞMA BÖLÜMÜ MALUMUNUZ
BÖYLE BİR TARTIŞMA KONUSU OLUR MU DEMEYİN?

AYASOFYA KİLİSE OLARAK AYİNE AÇILIR MI? SORUSUNA VERİLECEK CEVAP ELBETTEKİ hayır OLACAK AMA
SÜMELA VE AKDAMAR KİLİSELERİNİN AYİNE AÇILMASI
EYLÜLDE ONLAR İÇİN ANLAMLI BİR UYGULAMA OLAN HAÇ ASMA MERASİMLERİİN YAPILACAK OLMASI
KONUYLA İLGİLİ BU SORUYU AKLIMA GETİRDİ?ÖZELLİKLE 2 HUSUSUN CEVABINI BULAMADIM.

ŞİMDİ İKİ HUSUSA KAFAM  TAKILDI DEDİM YA...

1-ŞİMDİ OKUDUĞUMA GÖRE BU AKDAMAR KİLİSESİ DEVLET TARAFINDAN 450 BİN LİRA ÖDENEKLE HAZIR HALE GETİRİLMİŞ
(SADECE OKUDUĞUMU AKTARIYORUM) ESKİ  PARA İLE 450 MİLYAR YANİ NEREDEYSE YARIM TRİLYON !!!!
BU PARA TÜYÜ BİTMEDİK YETİM DERLER YA İŞTE ONLARIN PARASI OLUYOR AYNI ZAMANDA.İŞTE BU DURUM KAFAMA TAKILDI.DİĞERİ İSE..

2-MADEM ERMENİLER İÇİN AÇILIYORUZ.MODERN ÇAĞDAŞ İNSANİ İNANÇLA İLGİLİ AÇILIMLAR YAPIYORUZ.BU MANTIKLA AYASOFYA DA AÇILACAK KARDEŞİM DESELER NE OLUR?
AÇILIR MI? AÇILMAZ MI?

ZATEN BİREY VE TOPLUM HAFIZAMIZ ÇOK  ÇABUK UNUTUYOR..
BİR BAKMIŞIZ AÇILMIŞ VE AÇILDIĞINI BİLE UNUTMUŞUZ.
AYASOFYAYI 20 TL PARA VEREREK GEZMEK YERİNE PAZAR AYİNİNE KATILARAK GÖRMEYE BAŞLAMIŞIZ!!!

SONUÇ OLARAK BEN DİYORUM Kİ
AYASOFYA KİLİSE OLARAK AYİNE AÇILAMAZ.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2010, 22:02:59 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
BEDİRGAŞLI
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 13

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2010, 22:13:04 »

Türkiye Ermenileri Ruhanî Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan ister ve sevinir.
ama ayasofya bir gün gelecek cami olarak  hizmete açılacak.

B İ Z İ M D E   B İ R    A D I M I Z   VAR !...  E Z A N L A   K O N D U    S E L A     İ L E     B İ T E C E K T İ R ...
yelken
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 9

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2010, 22:25:44 »

açılamaz

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi Allah cenneti, O’na bile etmezlerdi secde..!
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2010, 22:26:32 »

açılamaz
neden açılamaz? veya neden açılır?

SELAM VE DUA İLE
metintekinbaş
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 17

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2010, 16:09:33 »

Fatih Sultan Mehmetin Camii yaptığı Ayasofya şimdi  ne camii ne kilise müze olarak turistler geziyor sanırım
bazı özel günlerde özel izinle bazı ayinler islam hoşgörüsü adına neden olmasın bergama daki kızıl avlu  da denen  kilise de özel izinle bir ayin yapıldı; ilk yapıldığında ülkücüler slogan atıp taşkınlık yapmıştı netice de dinsel bir törene saygısızlık yapmak hiç kimsenin hakkı olmamalıdır ...padişahlarımız bile hırıstiyanların ibadetine karışmamışken şimdi sözde milliyetçilik adına bu tip ayinlere karşı tepki vermek bizlerin geçmişindeki dinlere hoşgörü gösteren anlayışımıza da ters düşer.....
özetle benim fikrim özel zamanlar da özel izinle dinsel amaçlı olmak kaydıyla izin verilebilir bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir diye düşünüyorum...
ama bu izinler verilirkende bizim avrupada ki islam cemaatinin de isteklerine karşı aynı hoşgörünün ve bazı isteklerimizin de yapılmasın istemeliyiz ve almalıyız....camii yapılması ,ezana izin verilmesi gibi... konularda karşılıklı bir adım atmaya vesile de olabilir....hoşgörü medeniyet anlayışı böyle olur ..
tabii aynı anlayış gereğince bizde cuma kılmak istiyoruz denirse onlara aynı izin verilmeli hritiyanlara izin verip müslümanlara  yasak olursa bu hiç iyi olmaz en başta istanbul un fethine ve fatih sultan mehmet in orayı camii yapmasına karşı bir saygısızlık olur hoşgörü yapalım diye bizim cemaatin gözünü çıkarmanın alemi yok dengeleri iyi gözetmek lazım ..................
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2010, 18:17:36 »

ifade etmeye çalıştığın dengeden bahseden iki siyasinin birleştirilmiş bir videosu var alttaki linkte...
bir gözatmanı tavsiye ediyorum.çok ilginç ve net ifadeler var... yorumsuz ve önyargısız izledim
sadece tavsiye ediyorum.
1 dakika 54 saniye Wink

http://www.facebook.com/video/video.php?v=395447407579
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2010, 18:23:42 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
garipoğlu
İSMAİL ÇETİNER
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 43

BİZİ SATANI,BİZ BELEŞE VERİYORUZ...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2010, 22:58:30 »

evet dengeleri iyi gözetmek lazım, bu devlet kilise için 450 milyar harcıyorsa,450 milyoncukta camiler için harcasın bildiğim kadarıyla cami inşaatı için devletten ödenek çıkmıyor, nüfus cüzdanımızda dini islam yazıyor ibadethane için ödenek ayrılmıyorsa kilise içinde ayrılmasın,yeter artık bu hükümetin yaptıkları bizim vergilerimizle kürtlere peşkeş çektiği yetmiyormuş gibi birde kiliselere para harcıyor delireceğim yaaaa....
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 26 Mayıs 2010, 23:37:59 »

Kardeşlerimizi de kimi seveceğimizi de biliyoruz çok şükür

58 - Mücadele Suresi
Bismillahirrahmânirrahîm

22.    Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir topluluğun, babaları, oğulları, kardeşleri yahut kendi soy-sopları olsalar bile, Allah'a ve peygamberine düşman olan kimselere sevgi beslediğini göremezsin. İşte Allah onların kalplerine imanı yazmış ve onları kendi katından bir ruh ile desteklemiştir. Onları, içlerinden ırmaklar akan ve içlerinde ebedi kalacakları cennetlere sokacaktır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, Allah'ın tarafında olanlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

http://www.kuran.gen.tr/?kid=1&sid=58&x=s_main&y=s_middle
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2010, 23:51:13 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2010, 23:43:19 »

MUMTEHİNE Suresi

Ayet - 1   
Bismillahirrahmânirrahîm

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاء مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِيلِ

Ey âmenû olanlar (ölmeden önce Allah'a ulaşmayı dileyenler)! Benim ve sizin düşmanlarınızı dostlar edinmeyin! Ve onlar, Hakk'tan size geleni inkâr etmiş oldukları halde onlara muhabbet besliyorsunuz (dostluk ilka ediyorsunuz). Rabbiniz olan Allah'a inanmanızdan dolayı resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Şâyet siz, Benim yolumda, Benim rızamı aramak için cihada çıktı iseniz (buna rağmen niçin), onlara sevgi gösterip sır veriyorsunuz. Ve Ben, sizin gizlediğinizi de, açıkladığınızı da bilirim. Ve sizden kim onu (bunu) yaparsa, o taktirde doğru yoldan sapmış olur.

http://www.kurantefsiri.com/kuran_tefsiri/mumtehine/mumtehine_suresi_tefsiri.aspx?ayet=1
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2010, 23:48:53 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
Hayati DUMLUPINAR
Hayati DUMLUPINAR
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 174

sağlık dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2010, 07:48:42 »

bu akp zihniyeti sırf kürtlerden oy almak için taviz üstüne taviz verdi sonuç ne aynı tas aynı hamam gene benim gencecik mehmetçik kardeşlerimin şehitleri gelmeye başladı

işte bu konuda da bunlar sırf ermenilere yalakalık için bu kiliselere para harcıyor   müslümanlık dersleri veriyor her konuşmalarında sırf insanlara şirin gözükelim diye dini içerikli konuşmalar yapıyor ama bunu bir türlü icraatta göstermiyorlar

mesela başbakan ne zaman sıkışsa hemen israile laf atıyor ama israilden alınan insansız hava araçlarının alımını durdurmuyor ve tarımda kullandığımız bir çok tohumun israilden alımının durdurup biz üretelim demiyor

bence bunlar yakında bırakın ayasofya yı kilise olarak ayine  açmayı ruhban okulunuda açarlar

Sağlık, dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.
metintekinbaş
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 17

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2010, 12:29:51 »

avrupanın çeşitli yerlerinde bulunan osmanlı mirası olan çeşitli eserler o ülkelere emanet..
nasıl o eserlerin bakım onarım korunmasını istiyorsak bizim topraklarımızda bulunan tarihi bu tür kilise vs..
bizlerinde bu tarihi yapılara sahip çıkıp korumamız hırıstiyanlara yalakalık olarak algılanmamalıdır dünya mirasına sahip çıkmanın ,medeni olmanın nişanıdır....bizler bu tür yapılara iyi bakalım ancak bize ait eserlere de aynını isteyelim hır çıkarma diplomasiye yakışmaz bizler medeniyiz.....
tarihin değerleri geçmişin mirası marjinal bazı grupların harala gürele yaklaşımlarına kurban edilemez.....
taliban binlerce yıllık heykellere roketlerle saldırıp yok etti ...bunu hangi mantıkla açıklarlar .....iyi mi oldu ...
bir tarihi yok ettiler...
işte bu tip uç grupların hezeyanlarına kapılmanın bir anlamı yok aklı selim ile medeni bir şekilde davranıp
doğru olanı yapmamız gerekir diye düşünüyorum......
ercanakarsu43
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 4

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2010, 15:46:22 »

sayın metin tekinbaş.siz tanımıyorum ama busözleri ''aklı selim'' sanki daha önce birinden duydum
başbaknın sözleri gibi geldi bana
Hayati DUMLUPINAR
Hayati DUMLUPINAR
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 174

sağlık dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2010, 16:19:02 »

kardeşim bu akp liler .................. alışmış kütahya belediye başkanı da bir zamanlar  böyle bir rezillik yapmıştı işte o yardım isteme rezilliği

AKP’li Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, cami ve Kızılay’ın deposu olarak kullanılan harabe kiliseyi restore ettiriyor. Röleve çalışmalarına başlanan kilisenin restorasyonu için Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos’tan 800 milyar lira yardım isteyen İça’ya, Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı emekli Yarbay Süleyman Canan, MHP İl Başkanı Osman Barut, Petrol- İş Sendikası Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Özen tepki gösterirken, CHP İl Başkanı Ruhsen Kumdalı, İça’yı destekliyor.
AKP’li İça’nın harabe kiliseyi restorasyon ve Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos’tan yardım isteme teşebbüsüne Kütahyalılar büyük bir tepki gösterirken, İça’yı desteklediğini bildiren CHP İl Başkanı Ruhsen Kumdalı diyor ki: “Kilise; insanlığın ortak malıdır. Ortak kültür mirasında, dil, din ve ırk ayrımı yapılamaz. Çağımızda artık hoşgörü ve iletişim geçerli. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İça’nın kilise tamirini ve bunun için Patrik’i ziyaretini anlayışla karşılıyoruz”

Selami Çalışkan

AKP’li Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Yenimahalle’de bulunan ve bir zamanlar cami ve Kızılay’ın deposu olarak kullanılan harabe kiliseyi restore ettiriyor. Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin röleve çalışmasına başladığı kilisenin restorasyonu için Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos'tan 800 milyar lira yardım isteyen İça’ya Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı emekli Yarbay Süleyman Canan, MHP İl Başkanı Osman Barut, Petrol- İş Sendikası Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Özen tepki gösterirken, bu konuda AKP’li Başkan İça’yı sadece CHP İl Başkanı Ruhsen Kumdalı destekliyor.

CHP’li Kumdalı’dan AKP’li İça’ya kilise desteği

AKP’li İça’nın harabe kiliseyi restorasyon ve Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos'tan yardım isteme teşebbüsüne Kütahyalılar büyük bir tepki gösterirken, İça’yı desteklediğini  bildiren CHP İl Başkanı Ruhsen Kumdalı diyor ki: “Kilise; insanlığın ortak malıdır. Ortak kültür mirasında, dil, din ve ırk ayrımı yapılamaz. Çağımızda artık hoşgörü ve iletişim geçerli. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İça'nın kilise tamirini ve bunun için Patrik'i ziyaretini anlayışla karşılıyoruz”

Kütahya’da bir tek Hristiyan yok
AKP’li İça’dan önce on sene (1994-2004) Kütahya Belediye Başkanlığı yapan Canan, diyor ki: “AKP’li Başkan İça’nın bu icraatını kınıyorum. Çünkü Kütahya’mızda bir tek Hristiyan yoktur. Şimdiye kadar ne kiliseyi depo olarak kullanan Kızılay’ın, ne de Kütahya’da görev yapan bir tek Belediye Başkanının aklına gelmemişti. Zaten Kütahyalılar, Başkan İça’nın Türkiye için çıban başı ya da baş belası olan Fener Rum Patrik’ine giderek “Kütahya’da bir kilise var. Onu tamir etmek istiyorum. Bana yardım et” diyerek el açmasını tasvip etmiyor.
Patrik’ten İça’ya sitem

AKP’li İça’nın  ayağına gittiği Patrik’in kendisine sitemle “Ben Kütahya’ya 2 defa geldim. Benimle kimse ilgilenmedi. Fakat sizin çalışmanızı takdir ediyorum. Gereken yardımı yapacağım” dediğini basından okuduğunu belirten Saadet’li Canan, diyor ki: “Maalesef Kütahyalıların yüzde 57’sinin oyuyla belediye başkanı seçilen İça’nın bu teşebbüsünü Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos ve CHP’nin dışında destekleyen yoktur. Çünkü Kütahyalılar diyor ki “Semalarımızda çalınacak çan, ancak Bartholomeos'yu sevindirir”
Ülkemiz ve Kütahya küçük düşürüldü

Başkan İça’nın harabe kiliseyi restorasyon için Bartholomeos'tan yardım istemesini MHP İl Başkanı Osman Barut, “Hoş değil” sözleriyle kınarken, bu davranışın “Kütahya'yı küçük düşürdüğünü” belirten Petrol -İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ahmet Özen, özetle şöyle diyor: “Yıllar önce bizi sırtımızdan hançerleyen insanlara hoş görünmek çabası çok acı verici bir olay. Başkan İça’nın kilise tamiri için Patrik’in ayağına giderek el açması ülkemizi ve Kütahya'mızı küçük düşürmüştür”

Kızılay'ın deposuydu

Bir zamanlar cami olarak kullanılan, minberi ve mihrabı olan harabenin, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Kızılay'a verildiği, Kızılay'ın da yıllarca depo olarak kullandığı, hazine avcıları tarafından delik deşik edilmiş.

Dinimizin hoşgörüsünü göstereceğiz

Şehrin dört meydanına Avrupalı diploması astıkları için kendisine Avrupa Konseyi’nden “Avrupalı Diploması” ödülü verildiğini belirten Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, “Harabe kiliseyi restore ettikten sonra, burayı Klasik Türk Müziği ve mehter eğitimi verilen konservatuvara dönüştüreceğiz. Turistik ziyarete açarak dinimizin ve kültürümüzün hoşgörüsünü Avrupalılara göstereceğiz” diyor.

Bir anket ve rakamlar

Kütahya'da yayınlanan “Tellal” isimli haftalık gazete internet sitesinde “Kütahya’da bulunan metruk haldeki kiliseyi  restoresini ve bu iş için Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın Fener Rum Patrik’i Dimitri Bartholomeos'tan yardım istemesini nasıl karşılıyorsunuz?” konulu bir anket yapmış. Tellal’ın bu sorusuna internet sitesine giren vatandaşların yüzde 79’u “Yanlış buluyorum” derken, yüzde 17’si “Doğru buluyorum” cevabını vermiş.

http://www.milligazete.com.tr/haber/akpli-baskana-chpden-kilise-destegi-47878.htm   sitesinden alıntıdır
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2010, 13:55:17 Gönderen: DİVAN » Logged

Sağlık, dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.
metintekinbaş
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 17

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs 2010, 18:41:23 »

değerli arkadaşlar lütfen konuları şahsa indirgemeyelim,bir tek aklı selim kelimesin den başbakana bağlayıp
sağolsun akp yalakalığına getirmişsiniz konuyu teessüf ederim...... olmadı böyle.....
oysa ben yazarken partizanca bir bakışla inanın ki düşünmedim...FATİH SULTAN MEHMET İN yaklaşımı yanlışmıydı o yanlış mı yaptı  yıksaydı  o yıkardı mabetlerin korunması bizim ahlakımızdandır....bizim büyüklüğümüzdür kiliselerin onarılması turizm e ,tarihe, gelecek nesillere ,ülkeye kazandırılması niye yanlış olsun......tarihi camiilerimizde korunsun bakımlı olsun burada ki konu partizanlığın dar kalıbına ahlaksızlığına kurban edilemeyecek önemli bir GÖREVDİR...ve bundan da başka anlamlar çıkarılması kimseye birşey kazandırmaz...para harcanması mevzuna gelince ;ülkenin milyarlarca lirası ihalelerde ,rüşvetlerde yanlış işlerde çarçur edilirken asıl bunlara tepki verilmeli yoksa ülkenin bir tarihi eserine para harcanması niye kabahat olsun niye yanlış olsun...vurguncular yemesin para iyi kullanılsın zaten devleetin bu eserlere bakması koruması zaten vazifesidir.......
şimdi örnek veriyorum ,diyelimki kuşuda tarihi bir kilise olsaydı ,bu kilisenin içine eşşek bağlayıp içinde kağıt yakıp ,bira içilen çöp atılan afedersiniz tuvalet olarak kullanılan bir halde olmasımı iyi olurdu .....
yoksa, korunup tertemiz bakımlı düzenli halde tutulması mı hangi durum siz ce evladır.........
lütfen konuyu partizanca değil tarihi eserleri koruma olarak bakınız......ve lütfen kişisele indirip te vay sen nasıl böyle düşünürsün e getirmeyelim neticede bizim dememizle kimse hareket etmeyecek.....
kaç zamandır tık çıkmayan siteye hareket getirelim derken tansiyonu yükseltmeye gerek yok ....
herkes kendi istediğini düşünsün ve yazsın satır arasından anlam çıkarmayıp bütüne bakalım....
saygınlıkla muhabbet etmeyi umarak konuya paylaşımda bulunulmasından dolayı da teşekkür ederim....
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 18:47:09 Gönderen: metintekinbaş » Logged
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 27 Mayıs 2010, 20:07:55 »

Smiley Metin iki çift sohbet edemez olduk dedin ...bende bu konuyu hareket gelsin diye açtım.
Önemli bir gündem nirengi noktası olduğunu düşünüyorum. Fakat değişik boyutlara gidecek-çekilebilecek bir konu
olduğuda kesin..
Konu:Ayasofya Kilise olarak ayine açılabilir mi?
Devletin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkması -çıkmaması değil....Elbetteki tarihi eserlere sahip çıkılacak...
Fakat her olmadık meselede ortaya çıkan sivil toplum örgütü denen yurtdışı finanslı hümanist görünümlü misyonerler veya maşalar bu rakamı karşılayacakken karşılayabilecekken.BANA göre bu rakam devlet tarafından karşılanmayabilir di... Bu planlanabilirdi..Devletin kasasından ödeneceğine İça 'nın denediği gibi daha değişik yöntemler denenebilir di..Yani illa ki kilise açılacak sa!!! yada tadilat edilecekse;rumsa rum  ermeni ise ermeni partik ise patrik ödesin...Gavurun parasıyla yapılsın Wink Neyse bu sadece  benim fikrim...

Gelelim ana konuya Ayasofya bir sembol...Orası müze tamam...Orası kilise ayin olarak ayine açılmasını normal görmek demek;Fatih'in zamanında hoşgörüsüz olduğunu yanlış yaptığını söylemek demektir.
Fatih Sultan Mehmet Han isteseydi,Ayasofya'yı yıktırabilirdi.
Fatih Sultan Mehmet Han isteseydi,Ayasofya'yı kilise olarak aynen bırakabilirdi.
Fatih Sultan Mehmet Han isteseydi,Ayasofya'yı bazı özel günlerde ayine açılsın da diyebilirdi.
ama öyle olmadı ya ne oldu
Fatih Sultan Mehmet Han istedi ve Ayasofya'yı Cami olarak açtı.
neden Cami olarak açtı.Bunu Fatih Sultan Mehmet Han 'a sorma şansımız yok şuan;
Ama ben tahminlerimi söyleyeyim.
Fatih Sultan Mehmet Han İNANCI gereği;
Fatih Sultan Mehmet Han İMANI gereği,
Fatih Sultan Mehmet Han davası gereği bunu yapmıştır.
Avrupa'nın Haçlı seferlerinden sonra tutunabildiği en büyük yer istanbul Müslümanlarca fethedilmiş ve Hristiyan aleminin bu şehirdeki en büyük ibadethanesi camiye çevrilerek şu mesaj verilmiştir.

Burada Müslüman Türkler Allah'ın izniyle İslam mührünü vurmuştur.Artık bu topraklar İslam'dır ve İslam kalacaktır.
İstanbuldaki kiliselerin tamamı camiye çevrilmedi.Ama Ayasofya Camiye çevrildi.BURDAKİ MESAJI GÖREMİYORSAK
sözün bittiği yerdeyiz demektir.

İşte bu sebeple Ayasofya kilise olarak ibadete açılmamalıdır.

EĞER Fatih Sultan Mehmet Han 'ın safıyla aynı ise safımız
AYASOFYA'NIN CAMİ OLMASI İÇİN GEREKEN İŞVE İŞLEMLERİN
DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİN YANINDA OLMALIYIZ. DİYORUM.

KONUNUN BAŞKA NOKTALARDA TARTIŞILMASININ DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜMEKTEYİM.

« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2010, 20:38:27 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!