KUŞU ERKEK TALEBE YURDUŞimdi sizlere
Muammer GÖKALP 'in, Şubat 2009 tarihli
Kuşu LİVA dergisi için, KUŞU OKUL TALEBELERİNE YARDIM DERNEĞİ BAŞKANI
HACI ŞEMSETTİN PINAR ile yaptığı söyleşiyi paylaşmak istiyorum.
KUŞU OKUL TALEBELERİNE YARDIM DERNEĞİ BAŞKANI HACI ŞEMSETTİN PINAR İLE SÖYLEŞİ

Muammer GÖKALP: Söyleşi için teşekkür ediyorum. Öncelikle kısaca Şemsettin PINAR’I tanıyabilir miyiz?Şemsettin PINAR: Öncelikle Derneğimiz hakkındaki söyleşiden dolayı teşekkür ediyor, sizleri bu çalışmanızdan dolayı kutluyorum.
Ben 1952 yılında Kuşu Kasabası’nda dünyaya geldim. İlk Okulu Kuşu’da okudum. Okuldan sonra Büyük Oluk yaylasındaki sayamızda ve yine aynı yörede sayası bulunan, 22. Dönem Kütahya Milletvekilimiz Prof. Dr Seydi KARAKUŞ la beraber o dönemde çobanlık yaptık. Biz o mesleğe devam ettik, bilahare 1977 ile 1992 yılları arasında nakliyecilik yaptım. Daha sonra 1996 yılındaki malum kazada biricik oğlum merhum Eyüp’ü (16 yaşında) elim bir kaza sonucu kaybettik. Bu kazadan sonra rahmetli oğlumun da Eğitim ve Öğrenimini gördüğü Kuşu Okul Talebelerine Yardım Derneği bünyesindeki Kuşu Öğrenci Yurdu adına kendimi hizmete vakfettim. O günden itibaren İnşallah ölünceye kadar da hizmete devam edeceğim.
Muammer GÖKALP: Kuşu Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin Kasabamızda kurulan en eski derneklerden biri olduğunu biliyoruz. Kurulduğu yıldan bu yana Derneğimizi ve çalışmalarını bize anlatır mısınız?Şemsettin PINAR: Derneğimizin asıl hedefi; isminden de anlaşılacağı üzere, Talebelere Yardım Derneği olduğu için Dernekle beraber Dernek bünyesinde Öğrenci Yurdu da daima bulunmuştur. Bu sebeple 1976 da şimdiki Yar Camii (Yeşil Cami) nin yanındaki eski binada hizmet faaliyetine başlamıştır. Bu gelişmeye binaen binamız yetersiz hale geldiğinden 1997 yılında, şuan ki mevcut Erkek Öğrenci yurdu binamızın inşaatına başlanmıştır.1998’de de inşaat hızla tamamlandıktan sonra, Öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Halen o günden bu güne kadar, Derneğimiz desteğiyle birçok talebe yetiştirmiştir, yetiştirmeye devam ediyor ve devam da edecektir.
Muammer GÖKALP: Kuşu Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin Kasabamızda halen inşaatı devam eden kız öğrencileri için yurt çalışması var. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?Şemsettin PINAR: Yukarıda da belirttiğimiz gibi hizmetlerin seyri gün gün artıyor. Nasıl ki eski binamız erkek talebelere yetersiz gelip yeni bina yapıldıysa aynen böyle bu hizmetlerin kız öğrenciler için de ihtiyaç olduğu görülmüştür. Bu sebeple inşaatımıza başladık ve kaba inşaatını tamamladık. Şu anda önümüzdeki günlerde sıvasına ve plastik doğrama işlerine başlanacaktır.
Muammer GÖKALP: Size göre Kasabamızdaki Sosyal Kültürel ve Eğitim ile ilgili mevcut sorunlar ve bu sorunlara yönelik yapılması gerekenler nelerdir?Şemsettin PINAR: Bu sorunları sizler eğitimciler olarak daha iyi bilip keşfediyorsunuzdur. Ancak âcizane olarak benim gördüğüm sorunlar başta ebeveynler(Anne – Babalar)’dır. Çünkü anne ve babalar, çocuklarının eğitimi ile yeterince ilgilenmiyorlar. Sorunun tedavisi ilk önce anne- babayı eğitmektir yani, bu konu hakkında bilinçli hale getirmektir. Bunun için de, zaman zaman Kasabamızın uygun olan herhangi bir yerinde (Düğün Salonu vs.) anne ve babalara dışarıdan eğitimciler getirilerek seminerler verilebilir. Daha basit olarak bu soruna çözüm için, anne- babaların sık sık okullara giderek çocuğunun öğretmeninden, çocuğu hakkında bilgi sahibi olması da gösterilebilir.
Muammer GÖKALP: Önümüzde ki yıllarda Kuşu Okul Talebelerine Yardım Derneği olarak hedeflediğiniz çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Şemsettin PINAR: İlk hedef olarak, başlamış olduğumuz Kız Öğrenci Yurdu inşaatını bitirip hizmete sokmaktır, ilk hedefimiz budur ve devamında da erkek talebelerimizde olduğu gibi kız talebelerimizde de başarıyı elde edip gayretlerimizi daha da artırmaktır. Ayrıca Derneğimize kayıtlı Kadın üye sayımızı artırmaktır.
Muammer GÖKALP:Kuşu Liva Dergisi ve www.kusulular.com isimli Kuşuluların paylaşım sitesi hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?Şemsettin PINAR:Kuşu Liva Dergisinin çıkışından ve
www.kusulular.com adlı siteden malumatımız var. Her fırsatta Talebe Yurdumuzdaki mevcut internetten, görevli personel arkadaşımızın yardımıyla girip görme imkânımız oluyor. Hakikaten çok memnun oluyoruz. Yapanlardan ve ilgilenenlerden Allah razı olsun. Bunun için Dernek olarak da her türlü maddi manevi desteğe hazırız.
Muammer GÖKALP: Söyleşi için teşekkür ediyoruz. Son olarak söylemek istediklerinizi alabilir miyiz?Şemsettin PINAR: Bende sizlere bu imkânı bizlere verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.