ABDULLAH AKTAŞ
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 7
|
 |
« : 24 Ekim 2008, 10:43:42 » |
|
Haydi hep beraber düşüncelerimizi yazalım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gule_sevda
Z. Aydogdu
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 7
cileye eyvallah...
|
 |
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2008, 15:37:56 » |
|
türk erkeklerinin (izleyenlerin cogu erkek o yüzden) asmaya, kesmeye, mafya islerine merakli oldugu olabilir...
ben sahsen filmi izlemiyorum, genclere iyi bir örnek oldugunuda düsünmüyorum. ayrica insanlar cok bagimli olmus ya, persembe günleri hicbir yere söz vermiyorlar, "o gün kurtlar vadisi var". dizilere televizyona bu kadar kaptirmamak gerek kendini diye düsünüyorum.
Bu dizinin bu kadar sevilmis olmasinin bir sebebide, türkiyede yasanan gercekleri yansittigi olabilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Önce_HİZMET
M.ÖZYURT
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 328
Çalışmaktır Dinin Esası Çalışanın Kabul Olur Duası
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2008, 15:42:52 » |
|
Abdullah kardeşim bunun sebebini, kurtlar vadisi gününde, kurtlar vadisi saatinde, kurtlar vadisi kanalında, o ortamda gezerken aramak gerekir... Belki bulursunuz... Türkiye gerçeklerinin aynadan görüntüsü galiba.. Ne dersin?...
|
|
|
|
|
|
ÖNCE HİZMET ! "Kim ki Allah yolunda olan müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse ona, 10 itikaf sevabı vardır." Hadis-i Şerif
"HİZMET, muvaffak olsun da; varsın bizim yerimiz, Camii'nin pabuçluğu olsun." S.Hilmi TUNAHAN (KS.)
"Her insan bir cevherdir; iyi işlenirse mücevher olur." Kibâr-ı Kelâm
|
|
|
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445
sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...
|
 |
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2008, 16:48:54 » |
|
kurtlar vadisi ile
kurtlar vadisi pusu işlediği konular itibariyle farklı.......
devletin yasama yürütme yargı ve diğer işlevleri ile dış ilişkileri ile uğraşan insanlarımızın
gaflet ve delaleti hatta ihanetine dair fikirler vermesidir belki de izlenmesinin sebebi...
başka bir açıdan ise lider devlet adamından öte bu millet ve devlet için kahramanların kahramanalrımızın az olduğu zamanda hakiki kahramanlara özlem duyuşun dışa vurumudur belki de
baş ka bir açıdan bakarsak dünya ve dünyanın diğer zevk ve sefasını işleyen diğer dizilere göre vefa ve özveri hayatını vakvediş vir dava için iyi yada kötü emek verişlerden estanteneler aktardığı için izleniyordur belki de
sonuç itibari ile bu bir dizi elbetteki teknik görsel ve seneryo bakımından eksik ve abartılı bölümleri var........
ama gerçek yaşanan yaşadığımız va yaşayacağımız olay ve olguları işleyeme çalışan bir dizi..
derin devletin peşinde adlı bir kitap okudum..aktüel dergisinin araştırmaları ve yayınlarından derlenmiş bir kitap tamamı belgelerden oluşan olaylar.... kitabı yarısında bıraktım canım sıkıldı.....
gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmak denir ya....
neler vaar neler.. dizidekiler gerçekleri tam olarak anlatmıyor anlatamıyor bile...
|
|
|
|
|
|
SELAM VE DUA İLE
|
|
|
metintekinbaş
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 17
|
 |
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2008, 17:29:58 » |
|
tüm yorumlara aynen katılıyorum özellikle muammer hoca ya, aslında sorun dizinin izlenmesi değil de izleyenin nasıl algılayıp,nasıl değerlendirmesinde... [ bu arada şunu söyleyeyim ben izlemiyorum.. ]benim gördüğüm kadar izleyen bazı gençlerde saldırgan,bitirim havaları , silaha dayalı güç kullanma gibi davranışlar sergiliyorlar ,liselerde ki artan vakalar malumunuz..,kuşu yu bilmem ama ben polat alemdar havalarında çok zeybek görüyorum izmirde ,birde< polat < adıyla açılmış berber,pideci vs esnaf ta görmek mümkün,yani diziyi izleyen gençler bu kıssa dan ne hisse çıkarıyor ........izlesinler ama gidip te birbirlerine mematilik yapmasınlar......... :)selamlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜNGÖR KANIK
güngör_KANIK
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 11
|
 |
« Yanıtla #5 : 24 Ekim 2008, 18:44:56 » |
|
yorumlar çok iyi.. ben kendi fikrimden önce bikaç örnek vermeyi isterim..
MİROĞLU furyası estiğinde anımsayacak olursak uzun siyah paltolu; kocaman gümüş yüzük takan insanlar türemişti etrafta.. şimdilerde RECEP İVEDİK izleyenlerden olduğunu anlamak mümkün insanların.. (gonuşmaa leeeyn) repliğini kahvedende; kafelerdende duyuyoruz.. ve KURTLAR VADİSİnin ilk estiği yıllarda Polatın adı geçmezken Çakır sevdalıları öyle bi hale gelmiştiki dizide ölme sahnesinden sonra sanal cenaze namazları kılındı bu ülkede..
bu örnekleri artırmak çok kolay.. şöyle bi eski yeni film kahramanlarına bakıp; onların sosyal yasamımızdaki etkililiğini görmek mümkün..
bu açıdan bakacak oluırsak biz ülke olarak kahraman yaratmayı ve kahramanların peşinden gittiğimizi belli etmeyi çok severiz..
bu konuda yine bahsi geçen diziden bi replikle örnek vereyım: BU ÜLKEDE KAHRAMAN OLMAK İÇİN YA DAGDA ÖLECEKSİN; YA MAHPUSTA MADUR OLACAKSIN... şahsi korkum ergenekoncularında bi süre sonra bu ülkede kahraman olabilecegidir..
Ayrıca ben dizinin müptelası degilim..ancak izlediğimde görüğüm söylendiği üzre silaha;vurdu kırdıya özentiden ziyade ülkede neler olup bitiyor sorusunun beyinlerde yanmasını sağlayıcı oldugunu düşünüyorum..
BU dizideki vurdu kırdı kesti biçti sahneleride ne yazıkki PEK ÇOK CİZGİ FİLM MÜSVETTELERINDEN DAHA AMATÖRCE BENIM KANAATIM..bunların zararı cok daha tehlıkelı oldugunu görmemiz gerekir..
genclerin ruh halini olumsuz etkılemeye gelınce: bu ülkede halkı uysallaştırıp tepkisiz kalmasını sağlamak için öyle cok programlar izleniyorki.... EMİNİM SIRA KURTLAR VADİSİNE GELMİYORDUR..
saygılarımla..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2008, 18:47:17 Gönderen: GÜNGÖR KANIK »
|
|
|
|
|
Alper Sönmez
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 2
YALNIZ EFE
|
 |
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2008, 21:26:00 » |
|
Türkiye nin sorunlarını anlatmaya çalıştığı için olabilir gerçi buralarda gençler başka sebepten izliyo buralardan kasıt izmir oluyo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GÜNGÖR KANIK
güngör_KANIK
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 11
|
 |
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2008, 19:19:53 » |
|
Türkiye nin sorunlarını anlatmaya çalıştığı için olabilir gerçi buralarda gençler başka sebepten izliyo buralardan kasıt izmir oluyo
o başka sebeplerden biraz bahsedip örnek verebilirmisin ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil ünlü
KAMİL ÜNLÜ
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 14
|
 |
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2008, 19:53:52 » |
|
henüz hiç seyretmedim vadiyi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TeRZi HaSiM kizi SeNGuL
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 64
|
 |
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2008, 20:47:13 » |
|
Bende izlemedim ama çok vurdulu kanlı flim olduğu kesin GÜLE SEVDA nın söz ettiği gibi erkekler özelliklede gençler şiddet yanlısı olduğu için izleniyordur.Gerçekte elde edemeyecekleri yapamadıkları şeyler bu flimde olunca kendileri yapmış zannediyorlar herhalde.
|
|
|
|
|
|
"HEM YASTAYIZ, HEM AYAKTAYIZ. BİZ TÜRK'ÜZ YIKILMAYIZ"
|
|
|
GÜNGÖR KANIK
güngör_KANIK
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 11
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2008, 21:13:54 » |
|
Bende izlemedim ama çok vurdulu kanlı flim olduğu kesin GÜLE SEVDA nın söz ettiği gibi erkekler özelliklede gençler şiddet yanlısı olduğu için izleniyordur.Gerçekte elde edemeyecekleri yapamadıkları şeyler bu flimde olunca kendileri yapmış zannediyorlar herhalde.
bazen susmak tartışmaktan yeğdir diye düşünüyorum.. erkekler hakkındaki bu yorumunuz şahsım adına hoş olmamış.. İZLEMEK GEREKLİ..TEK BÖLÜM DEĞİL EN AZ BİKAÇ BÖLÜM.. YOKSA YAPILAN YORUM ŞAHSİ DEĞİL BASKALARINDAN DUYMA SANAL Bİ YORUM OLUR ..kanısındayım.. saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TeRZi HaSiM kizi SeNGuL
Kuşulu
DAYI DEKEMİZ 64
|
 |
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2008, 21:20:19 » |
|
Doğrudur izlemedim ama anlatılan hep aynı şey adam dövmek bol bol kurşun lamak değişen birşey yok bu flim hep aynı başladığı zamanda şimdi de.
|
|
|
|
|
|
"HEM YASTAYIZ, HEM AYAKTAYIZ. BİZ TÜRK'ÜZ YIKILMAYIZ"
|
|
|
GÜNGÖR KANIK
güngör_KANIK
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 11
|
 |
« Yanıtla #12 : 26 Ekim 2008, 21:22:50 » |
|
 peki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445
sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...
|
 |
« Yanıtla #13 : 26 Ekim 2008, 21:28:37 » |
|
dünya da aynı kılıçlada savaşılıyormuş bir zamanlar şimdi ise füze ile bomba vb ile
ama sonuçta savaş hep var.....
görmek ile bakmak arasındaki farkı farketmek lazımdır bu demek değildir ki herkez bizim baktığımızı görsün...
ama bu dizi sadece vurdu kırdı da değildir........ sadece vurdu kırdı olsa inanın zaten izlenmezdi....
|
|
|
|
|
|
SELAM VE DUA İLE
|
|
|
ABDULLAH AKTAŞ
Kuşulu