07 Şubat 2012, 17:09:39 *

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Anket
Soru: "Sigara İçiyor musunuz?
Evet içiyorum. - 16 (33.3%)
Hayır içmiyorum. - 21 (43.8%)
Ne Alâka.. Cheesy - 2 (4.2%)
Asla içmem. - 8 (16.7%)
Yorum yok.. Sad - 1 (2.1%)
Toplam oy: 47

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sigara İçiyor musunuz? Hayatınızı değil; Sigaranızı SÖNDÜRÜN..!  (Okunma Sayısı 5398 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce_HİZMET
M.ÖZYURT
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 327

"Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz.

Üyelik Bilgileri
« : 23 Ekim 2008, 10:35:21 »

SİGARASIZ SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ...!

SİGARA'NIN ZARARLARI hakkında paylaşmaya devam...  

SİGARA VE ZARARLARI:

Gün geçtikçe özellikle gençlerde ve kadınlarda tüketimi artan sigara; erken yaşta başlandığı zaman bağımlılık yapıcı oranı daha fazla olan, eroin ve esrara göre 8 kat daha fazla alışkanlık yapan, dumanında içerdiği 4000`in üzerinde kimyasal madde ile zehirli, kanser yapıcı ve öldürücü etkisi olan, insan vücüduna hiçbir faydası olmayan zararlı bir tütün içeceğidir. İçerisinde 50 adet direk kanserojen katkı maddesi bulunur.Pasif içicilik yoluyla alınan çevredeki sigara dumanı ana dumandan daha fazla nikotin içerir.
İçenlerin kanserden ölme oranı içmeyenlere göre 20 kat fazladır.Akciğer kanserlerinin % 90 `ı sigaraya bağlı oluşmaktadır ve dünyada en fazla öldüren
kanser türüdür. Önlenebilir hastalık ve ölümlerin 1.nedenidir. her 8 saniyede 1 kişiyi öldürmektedir Tüm organlarda KANSER yapmasının yanısıra, Kronik Bronşit, Amfizem, Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), Astım, Hipertansiyon, Kolesterol, Felç, Kalp krizi, Ülser, Kısırlık,
Kemik erimesi, Dişlerde sararma, Ağız kokusu ve Ani ölüm gibi birçok hastalığa neden olmakta veya görülme oranını artırmaktadır. Sigara içen kadınlarda erken doğum, bebekte ise fiziksel ve zihinsel gelişme geriliği yapar.
Maalesef bütün bunlara rağmen yapılan gizli reklamlar ve özendirici tanıtımlarla tüketim oranı özellikle geri kalmış ülkelerde gün geçtikçe artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde tüketim oranı % 30 azalırken ülkemizde ise % 80 artmıştır.
Yılda 4.8 milyon kişinin ölümünden sorumludur, ülkemizde heryıl 100 000 kişi bu düşman nedeniyle ölmektedir.
20 yıl sonra ise 10 milyon kişinin öleceği tahmin edilmektedir.Tıpta sigara bağımlılığı tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.
Kaynak:
http://www.hisarhospital.com/unitelerimiz/id/135/sigarasiz-yasam-poliklinigi

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Etkinliği kanıtlanmış tıbbı tedaviler uygulanmalıdır;
-Başarılı olmak için her şeyden önce bırakma isteği olmalıdır (kendi kendine bırakma).
-Ligth veya zararsız sigara yoktur.
-Ya hep ya hiç denmelidir, azaltarak bırakma yöntemi başarısızdır, bırakmaya kesin karar
verip aniden bırakılmalıdır.
-Aniden bırakanların başarma oranı % 80 iken, azaltarak bırakanların başarma oranı % 6` ya düşmektedir.
-Bırakmada doktor, psikolog, hemşire, fizyoterapist ve sosyal gönüllüler görev almalıdır.
-Yalnızca hekim oranıyla bırakma % 20`dir.
-Bırakmanın en iyi yönü kanser gibi geri dönüşümü olmayan hastalık yapmamışsa tahribatının zamanla geri dönmesidir.

BIRAKMA YÖNTEMLERİ
-Sigaradan kurtulmak güçtür, ancak imkansız değildir.
-Nikotin yoksunluk belirtileri geçicidir.
-En çok zorlayıcı süre ilk iki-üç haftadır.
-Sigarayı bırakamayacağınızı asla düşünmeyin, karamsarlığa izin vermeyin.
-Bırakma yöntemleri güçlü bir irade ile desteklenmelidir.

Etkinliği kanıtlanmış başlıca bilimsel tedavi yöntemleri;
-Takvim-belirli gün,
-Nikotin sakızı,
-Nikotin bandı,
-Nikotin burun spreyi,
-Nikotin kartuşu,
-İlaç tedavisi; Bupropion HCL(Zyban), Veraniklin,
-Davranış tedavisi (Psikoterapi) gibi yöntemlerdir.

SİGARA`YA HİÇ BAŞLAMAYALIM.
ÇOCUKLARIMIZ`A İYİ ÖRNEK OLALIM.
BAŞLADIYSAK BIRAKALIM.

SİGARASIZ SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ...!

HİSAR INTERCONTINENTAL HOSPITAL
www.hisarhospital.com

Uzm.Dr.Orhan DALKILIÇ odalkilic@hisarhospital.com
Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı
Sigarasız Yaşam Polikliniği Sorumlusu.

Sigarayla İlgili Bunları Biliyor muydunuz?

Hastanemizde açılan Sigarayı Bırakma Polikliniğinde, sigara ile ilgili sorunların ve bağımlılığın aşılmasında en modern bıraktırma yöntemleri kullanılarak, sigara içmeye son verdirilmeye çalışılmakta, daha kaliteli ve sağlıklı yaşam hedeflenmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de sigara bağımlılığı önemli bir sağlık sorunudur. Dünyada sigara içme yaygınlığının bir ölçütü olarak yapılan araştırmalarda sigaradan dolayı her 10 saniyede bir kişinin öldüğü kanıtlanmıştır. Türkiye'de erken ölüme yol açan üç hastalığın (kalp hastalıkları, kanser, beyin damar hastalıkları) en önemli nedenleri arasında sigara gelmektedir. Sigara aynı zamanda bu hastalıkların önlenebilir, kontrol edilebilir nedenleri arasında baş aktördür. Son yıllarda yapılan bilimsel içerikli araştırmalar, hamile kadınlarda, bebeklerde ve çocuklarda, ikinci el duman ya da pasif içiciliğinin zararlarının inanılmaz boyutlarda olduğunu gözler önüne sermektedir. Toplumun genelin de yaygın olarak kullanılan ve 10`lu yaşlara kadar düşmüş olan sigara bağımlılığı sosyal ve psikolojik nedenlerle birlikte giderek artış göstermektedir. Bunların yanın da yazılı ve görsel araçlarda kullanılan reklam, kişi ve diğer öğelere özenti ve aidiyet duygusu da bu bağımlılığın artmasında önemli rol oynamaktadır. Bu soruna duyarsız kalmayan hastanemiz bünyesinde sağlıklı nesillere  ve sağlıklı bir çevreye sahip olmak için SİGARASIZ YAŞAM POLİKLİNİĞİ KURULMUŞTUR. Hastanemiz daha önce göğüs hastalıkları bünyesinde devam ettirdiği "Sigara`yı bırakma tedavisi"ni sigara ile mücadelemizi daha etkili ve verimli kılabilmek için ayrı bir birim ve poliklinik "Sigarasız Yaşam Polikliniği" kurarak devam ettirme kararı almıştır Yeni açılan polikliniğimizde tamamen bilimsel kanıtlara dayalı tıbbi tedaviler yanında sigaranın zararlarını gösteren paket çek-up programları, karbonmonoksit(CO) ölçümü, uzman psikiyatrist eşliğinde psikoterapi ile bütünleşmiş tetkik ve tedavi protokolleri ile başarılı bir tedavi hedeflenmektedir.

Sigarayı bırakmaya kesin karar veren sigara bağımlısı hastalarımız randevulu olarak polikliniğimize başvurdukları takdirde muayene ve 2-4-6 haftalık kontrolleri yapılarak programa alınmaktadırlar. Belli aralıklarla özel veya grup şeklinde psikoterapi ile tedavi desteklenmektedir.

Bunları biliyor muydunuz?

•Gün geçtikçe özellikle gençlerde ve kadınlarda tüketimi artan sigara; erken yaşta başlandığı zaman bağımlılık yapıcı oranı daha fazla olan, eroin ve esrara göre 8 kat daha fazla alışkanlık yapan, dumanında içerdiği 4000`in üzerinde kimyasal madde ile zehirli, kanser yapıcı ve öldürücü etkisi olan, insan vücüduna hiçbir faydası olmayan zararlı bir tütün içeceğidir.

•İçerisinde 50 adet direk kanserojen katkı maddesi bulunur.

•Pasif içicilik yoluyla alınan çevredeki sigara dumanı ana dumandan daha fazla nikotin içerir.

•İçenlerin kanserden ölme oranı içmeyenlere göre 20 kat fazladır.

•Akciğer kanserlerinin % 90 `ı sigaraya bağlı oluşmaktadır ve dünyada en fazla öldüren kanser türüdür.

•Önlenebilir hastalık ve ölümlerin 1.nedenidir. Her 8 saniyede 1 kişiyi öldürmektedir.

•Tüm organlarda KANSER yapmasının yanısıra, Kronik Bronşit, Amfizem, Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), Astım, Hipertansiyon, Kolesterol, Felç, Kalp krizi, Ülser, Kısırlık, Kemik erimesi, Dişlerde sararma, Ağız kokusu ve Ani ölüm gibi birçok hastalığa neden olmakta veya görülme oranını artırmaktadır.

•Sigara içen kadınlarda erken doğum, bebekte ise fiziksel ve zihinsel gelişme geriliği yapar.

•Maalesef bütün bunlara rağmen yapılan gizli reklamlar ve özendirici tanıtımlarla tüketim oranı özellikle geri kalmış ülkelerde gün geçtikçe artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde tüketim oranı % 30 azalırken ülkemizde ise % 80 artmıştır.

•Yılda 4.8 milyon kişinin ölümünden sorumludur, ülkemizde heryıl 100. 000 kişi bu düşman nedeniyle ölmektedir.

•20 yıl sonra ise 10 milyon kişinin öleceği tahmin edilmektedir.

•Tıpta sigara bağımlılığı tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Sigarayı bırakmama direnci göstermeyen, güçlü iradeye sahip, sağlığını ve geleceğini düşünen maalesef bağımlı hale gelmiş hastalarımızı kendi istekleriyle başaracakları bu mücadeleye davet ediyor, sağlıklı ve sigarasız günlerde buluşmayı umut ediyoruz.

KAYNAK: http://www.hisarhospital.com/unitelerimiz/altbaslik/264/sigarayla-ilgili-bunlari-biliyor-muydunuz

Hisar Hospital Sigarasız Yaşam Polikliniği Ünitesi:
http://www.hisarhospital.com/unitelerimiz/id/135/sigarasiz-yasam-poliklinigi
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2012, 01:15:46 Gönderen: Önce_HİZMET » Logged

"Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz." HADİS-İ ŞERİF
"HİZMET, Muvaffak Olsunda; Varsın Bizim Yerimiz, Camii'nin Pabuçluğu Olsun"

Süleyman Hilmi TUNAHAN (KS.)
İSMAİL AYDOĞDU
is_mail
moderatör
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 69

aydogdu0277@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 23 Ekim 2008, 20:42:55 »

hayır sigara içmiyorum içmediğim için kendimi şanslı hissediyorum.

TeRZi HaSiM kizi SeNGuL
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 64

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 23 Ekim 2008, 21:13:24 »

sigarayı sevmem etrafımda içen biri olursa kokusunu hemen alırım.Malesef oğlumun içmesine engel olamadım aslında eşimde sigara içmez ama oğlum okulda arkadaşlarının yüzünden başlamış benden bayağı sakladı geç farkına vardım ama laf dinletemedim.nasihat ediyorum sigara ile ilgili gazetelerden kesip buzdolabının kapağına yapıştırıyorumki görüp okusunda ders almasını istiyorum.fakat hiçniyeti yok.çok üzgünüm Sad

"HEM YASTAYIZ, HEM AYAKTAYIZ.
BİZ TÜRK'ÜZ YIKILMAYIZ"
şerifegökmen
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 7

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2008, 10:00:30 »

ALLLAHA şükür ne eşim nede ben içmiyorum kokusunu duyunca çok rahatsıs oluyorum nasıl içerler o mereti anlamam
HâsKütahyalı
Kütahya Kuşu'dan..:))
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 122

"Vatan Sevgisi İmandandır." (H.Ş.)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2008, 19:57:46 »

BİR DUVAR YAZISI OKUMUŞTUM.
SİGARA İÇENLERİ RAHAT BIRAKIN! ÇÜNKÜ; ONLAR BU DÜNYADA MİSAFİRDİRLER!.. Cheesy

Sanma şahım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur
Sâdıkane belki ol âlemde bir dildâr olur
Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur.
  Selimî (Yavuz Sultan Selim)
TeRZi HaSiM kizi SeNGuL
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 64

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2008, 20:28:26 »

evet has kütahyalı malesef çok doğru söylüyorsun onlar birer misafir.

"HEM YASTAYIZ, HEM AYAKTAYIZ.
BİZ TÜRK'ÜZ YIKILMAYIZ"
Oktay ÇETİN
PisLuq*
moderatör
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 377

Oktay-Cetin43@Hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2008, 21:38:18 »

İLeride Belki Smiley

ümit çetin43
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 11

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2008, 22:01:21 »

ben o zaman misafir oluyorum bizede bekleriz diyemiyecem  çünkü iki oğlum var onların hiç içmesini istemiyorum
Önce_HİZMET
M.ÖZYURT
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 327

"Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2008, 19:00:19 »

-Bu bir latife! Muhabbet olsun..
Allah herkese sağlık versin ama; sigarasız bir hayat diliyoruz...
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2009, 23:22:15 Gönderen: Mehmet ÖZYURT » Logged

"Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz." HADİS-İ ŞERİF
"HİZMET, Muvaffak Olsunda; Varsın Bizim Yerimiz, Camii'nin Pabuçluğu Olsun"

Süleyman Hilmi TUNAHAN (KS.)
ABDULLAH AKTAŞ
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 7

abdullahaktass@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2008, 19:55:30 »

MİSAFİRLERİMİZE hürmetlerimizi arzederiz.
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 444

sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 02 Aralık 2008, 19:20:00 »

HEMEN SİGARAYI BIRAKIP EV SAHİBİ OLARAK TAPUMU BEN DE ALAYIM DE
NERDE VERİYORLAR DÜNYADA BU TAPUYU?  Smiley

VAKTİ GELEN HERKES ALIYOR BENCE TABUTU  Wink

SELAM VE DUA İLE
ümit çetin43
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 11

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2008, 19:39:18 »

yılandaki zehir gibi,afet yapan nehir gibi,bombalanmış şehir gibi,harap eder sigara seni....
Hayati DUMLUPINAR
Hayati DUMLUPINAR
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 173

sağlık dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : 03 Aralık 2008, 13:02:47 »

mehmet dayı ben daha başlayamadım çünkü çok öksürtüyo

Hani ilerde  dumansız sigara yaparlar ve bunu  parasız verirler  birde sağlığa zararı yoktur derlerse belki başlayabilirim

Sağlık, dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.
M.MASUM GÖKALP
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 4

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : 04 Aralık 2008, 17:11:50 »

lütfen sigara içmeyiniz!!
M.MASUM GÖKALP
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 4

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : 04 Aralık 2008, 17:12:17 »

Tütün ve Sağlık

Sigara tütününün içinde bulunan madde türleri şöyledir:

Kansere yol açan maddeler

* Kanseri ilerletenler
    * Zehirli maddeler
    * Uyarıcılar, zevk vericiler
    * Aromatik maddeler

1961 yılında ünlü bir sigara firmasının yaptırdığı araştırmaya göre, sigara dumanı sağlık için çok zararlıdır ve içinde öldürücü zehirler barındırmaktadır.

RJ Reynolds firmasından Alan Rodgman’ın yaptığı 1962 yılına ait “Sigara ve Sağlık Problemlerinin Değerlendirilmesi isimli rapora göre:

Sigaranın içinde kötü huylu tümör oluşumuna yol açan kimyasal maddeler bulunmaktadır. Zararlı maddelerin etkisi istatistiksel olarak da kanıtlanmıştır, bu maddelerin zararı belli bir derecede uygun bir filtre kullanılmasıyla azaltılabilir.”

1963 yılında yapılan bir araştırmaya göre:

“Köpekler üzerinde yapılan deneylerde, sigara dumanına maruz bırakılan köpeklerin ciddi hastalıklara özellikle de bronşite yakalandığı görüldü. Bu hastalıklar kanser dönüşümü gösterdi.

Köpek akciğerinde kanser oluşumuna sebep olan sigara, insan akciğerinde de kanser oluşumuna yol açacaktır.”

Araştırmanın sonuçları sigaranın insan akciğerinde kanser oluşumuna yol açtığını kanıtlasa da, sigaralardaki bu riski azaltma yolu konusunda bir bilgi yoktur.”

3 Nisan 1970 tarihli Amerikan Şirketinin raporuna göre:

Sigara dumanı biyolojik olarak aktiftir.

* Nikotin kuvvetli bir farmakolojik bir maddedir. Tüm doktorlar ve kimyagerler bunu bilmekteler. Bu bir sır değil.
    * Sigara dumanı yoğunlaştırılarak farelerin sırtına zerk edildi ve hepsinde tümör oluştu.
    * Sitokrom oksidasyonun güçlü bir katalizörü olan hidrojen siyanid metabolizmanın enerjisi ve hücreler için çok zararlı bir enzim üretilmesine neden olur.
    * Sigaranın içinde bulunan nitrosaminlerde çok güçlü kansorejen maddelerdir.
    * Sigara dumanında önemli bir miktarda uçucu olmayan nitrosaminler mevcuttur.
    * Akrolein göze çok zararlı bir maddedir ve hücre zehirlenmesine yol açmaktadır.
    * Sigara dumanında çok önemli bir miktarda bulunmaktadır.
    * Sigara dumanında Polonium-210 madde si de mevcuttur.
    * Sigaranın yakıldığı anda çıkan dumanın biyolojik faaliyetleri hakkında çok az bilgi bulunmaktadır.
    * Birkaç yıldır sigaraya eklenmeye başlanan yeni katkı maddelerinin biyolojik aktivasyonu hakkında bilgi çok azdır.

Sigara, sigaranın zararları, sigarayı bırakma, hamilelik ve sigara, sigara şirketleri ve itirafları, pasif içicilik ve zararları, sigaranın içindeki zararlı maddeler, sigara ve sağlık 'la ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!