DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445
sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...
|
 |
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2008, 12:45:09 » |
|
Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlçe İzci Kurulu tarafından Kuşu Göletinde İzci Kampı gerçekleştirildi. İlçe İzci Kurulu Başkanı Muammer Gökalp yapılan kamp hakkında şunları söyledi; “Simav'da ilk kez gerçekleştirilen İzci kampı 6 İlköğretim Okulu ile 1 Liseden toplam 49 izci 7 lider ve 8 misafir olmak üzere 64 kişinin katılımı ile başladı. İzcilerin kamp alanına toplanmasının ardından Kızılay'dan temin edilen çadırlar kurulmuş ve kampa yerleşme işlemi sorunsuz gerçekleştirilmiştir. İzciler ise çadırlarını daha da güzelleştirmek için çevrelerine çeşitli tesisler yaptı. Kamp alanının doğal güzelliklerinin izciler tarafından görülmesi amacıyla gölün çevresinde kısa bir çevre tanıma yürüyüşü yapılmış ardından izcilerin yanlarında getirdikleri kumanyalar ile öğle yemeği, ikindi vakti de izcilere ara öğün olarak gözleme ve ayran verildi”. İzci kampının temel unsurlarından olan istasyon çalışmalarında ise izci liderlerinin izcilerine, ilkyardım, kene ve haşerelerden korunma, temel afet bilinci, yangınlara karşı korunma ve temel izcilik bilgileri hakkında bilgiler verilerek şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak eğlendiklerini ifade eden Gökalp; “Akşam yemeğinden sonra kamp ateşi yakılarak etrafında gece etkinlikleri yapılmıştır. Gece etkinlikleri her izci ünitesinin şarkıları, oyunları ve hazırladıkları skeçler şeklinde gerçekleştirilmiş ve Kuşu Çok Programlı Lisesi İzcilerinin akrobasi hareketlerinden sonra izciler saat 22.00'de yatış ve sessizlik disiplini uygulamasına geçerken güvenlik nedeniyle izci liderleri sabaha kadar nöbet tutmuşlardır” dedi. İkinci gün sabah 06.30'da kalkılarak sabah sporunun ve kahvaltının gerçekleştirildiğini, kahvaltıdan sonra izcilik bilgilerinin uygulaması olan oryanting yapıldığını hatırlatan Gökalp, “Oryantingde izcilerimiz önceden hazırlanmış parkur üzerindeki teknik iz ve işaretlerin anlamını yorumlayarak belirlenen hedefe en hızlı biçimde ulaşmaya çalıştılar. Parkuru başarı ile bitiren tüm izciler öğle yemeğinde çeşitli yiyeceklerle ödüllendirildi. Daha sonra kamp alanının temizliği, çadırların sökülmesi ve izcilerin malzemelerini toplamalarının ardından kapanış tekmili ile kamp saat 15.00'de sona erdirildi” açıklamasında bulundu. Kuşu İzci kampını çeşitli zamanlarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Şube Müdürü Haluk N. Karadağoğlu, Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, Kuşu Ç.P.L. Müdürü Yaşar Özsoy, Yaykın İlköğretim Okulu Müdürü Feridun Aktay'ın ziyaret ettiğini de hatırlatan İlçe İzci Kurulu Başkanı Muammer Gökalp; “İzci kampımız süresince bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Şube Müdürlerimize, Kamp alanını hazırlayan Kuşu Belediyesine ve personeline, İzcilere ikramlarda bulunan Kuşu Kasabası halkına, bizlere çadır temin eden Kızılay'a, ulaşımımızı sağlayan Mamak Sulama Birliğine, ve sponsorluğuyla Çaysimav Belediye Başkanı Mürsel Yıldıztekin'e teşekkürü bir borç biliriz” diyerek sözlerini tamamladı.
|