Muammer abi, cok güzel bir konuya deginmissin.
tam ben düsünüyordum böyle bir anket hazirlamayi, sen benden önce davrandin.

sadece para kazanma amacli düsünmemeliyiz calismayi, meslegimizi severek yapmaliyiz. acaba meslegini severek yapan kac insan var? Sadece parasi iyi oldugu icin ilgi alanimiza girmeyen bir meslek secmek ne kadar sacma! Bütün ömrümüzü sevmedigimiz bir isi yaparak gecirmek...
Bir a$ciyi denemek icin ise almislar, eski maasinin 2 katini verecegiz bize güzel yemekler yapmanizin karsiliginda demisler. A$ci hergün güzel yemekler yapmis ve onlari gözlerinin önünde kimse yemeden cöpe dökmüsler. Bir kac gün sonra asci demiski, ben istifa ediyorum. cok para istemiyorum benim istedigim yemeklerimin begenilmesi ve yenilmesi.
Bende di$ teknisyeni olacagim ins. yakinda. Meslegimi begeniyorum, tam bana göre, el becerisi, sabir, konsantrasyon gerektiren bir is. Kendime ait bir calisma masam, cesitli aletlerim var. ve isimde en sevdigim, sonunda güzel bir is cikarmak, yaptigim di$i bir hastanin agzinda görmek nasib olmadi ama oda yakinda olur insallah.
ama isimin zorlugu, ne zaman cok ne zaman az is gelecegini bilemiyoruz. bazi günler acil is oldugunda eve gec gidiyoruz, veya ufak bir hata yaptigimizda herseye bastan basliyoruz. Ama bizim ustanin dedigi gibi, "bir i$i ikinci kez yapinca daha cabuk oluyor"