19 Mayıs 2012, 06:14:34 *

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Başarılı öğrencilere ödül töreni programı yapıldı...2011  (Okunma Sayısı 908 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

sevgi , saygı ve baki muhabbetlerimle...

Üyelik Bilgileri
« : 11 Eylül 2011, 18:46:23 »

Başarılı öğrencilere ödül töreni programı yapıldı...2011

10 Ağustos 2011 akşamı kasaba meydanında Kuşu Belediyesi Başkanlığınca düzenlenen bir törenle
2011 SBS sınavında başarılı olan ilköğretim öğrencileri ile 2011Yılında Üniversiteye yerleşen öğrencileri ödüllendirilmek için yapılan programa ;
Simav Kaymakamı,Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü,Komşu ilçe ve belde belediye başkanları ,Kuşu dışından gelen misafirler ve Kuşu halkının katılımı ile gerçekleşen program Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Yapılan konuşmalarda sırasıyla;
Belediye başkanı Halil Ergenç Katılımcılara ve programa maddi destek verenlere teşekkür etti.
İlçe MEM Mehmet Şirikçi Eğitimin önemine değindi.
Simav Kaymakamı Yüksel ÜNAL birlik ve beraberliğin önemine değindi.
Öğrencilere hediyelerinin verilmesi(hediyelik altın-saat vb),öğretmenlere plaket verilmesi ve halk oyunları gösterileri ile devam eden program havai fişek gösterisi ve halk konseri ile tamamlandı.

Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme amaçlı düzenlenen programa emeği geçenlere çocuk ve gençlerimiz adına teşekkür ederiz.

M.GÖKALP
                                                                              Site Yöneticisi-Admin
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2011, 19:53:24 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2011, 19:24:55 »

Bu programın KUŞULULARIN EĞİTİM ŞÖLENİNE DÖNÜŞMESİ İÇİN yapılması gerekenler

1-NİYET KALABALIĞININ OLMAMASI:
Bu programın bir tek amacının Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme ve eğlendirme olması gerekir.Siyasi rant,gövde gösterisi,ön planda olma,halk komserine bahane arama,şov vb vb gibi niyetlerin olmaması.
"Böylece birlik ve beraberlik tohumu atılmış olur."

2-PROGRAM KATEGORİSİNİN BELİRLENMESİ:
Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme ve eğlenmesi şeklinde niyet alınıp, niyet kalabalıklığından arındırıldıktan sonra Öğretim dönemi boyunca milli bayramlar belirli gün ve haftaların mevzuat kurallarınca kutlandığı resmi kalıplı ve protokol erkanının ön planda olduğu bir program yerine sadece öğrenci ve öğretmen merkezli bir program şeçilmesi.
Öğrenci ve eğitimciler resmi sınırlar içinde stres içinde değil,öğretmenleri ile oynayıp eğlenebileceği bir ortamda bu başarıyı kutlamalılar.
"Böylece öğrenci ve eğitimciler stres yaşamaz eğlenmiş olur."

3-PROGRAM ÖNCESİ İSTİŞARENİN YAPILMASI:
Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme ve eğlendirme amaçlı yapılacak etkinlik öncesinde yeterli ve gerekli kişilerin katılımı ile (İlköğretim Okul Müdürü-Lise Müdürü-Okul Aile Başkanları,muhtarlar eğitimciler) önceden toplantı yapılmalı,bu toplantıda bir komisyon oluşturmalı ve görev paylaşımı yapılmalı.
"Böylece başarılı öğrencilerin katılmadığı-katılamadığı bir program olmaktan kurtulunur."

4-DAVETİYE CİMRİLİĞİNİN YAPILMAMASI:
KUŞU'NUN Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme ve eğlendirme programı TÜM KUŞULULARIN GURURUDUR.Bu aynı zamanda çok iyi bir tanıtım,temsil ve reklam fırsatıdır.
Katılıp katılmayacağı gözetilmeksizin programı özetle tanıtıcı bir davetiyenin hazırlandıktan sonra binlerce bastırılmalı resmi   özel ve sivil toplum kurum ve kuruluşlara gönderilmeli ayrıca yerel basınla bu duyurulmalı henüz yeni geçen ramazan bayramında da kuşuya bayrama gelenlere ve onlarla birlikte gelmeyenlere ,Kuşudan tayini çıkmış öğretmenler de dahil bu davetiyeler gönderilmeli.Belediye   hoporlerinden de gün boyu anons ederek gerekli duyuru yapılmalı
"Böylece 300 kişi ile değil  en az 3000 kişinin katılımı olur."

5-SAĞLIKLI BİR VERİ TOPLAMA ÇALIŞMASININ YAPILMASI:
Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte kuşuda ve kuşu dışında ikamet eden tüm öğrencilerinin verilerinin doğru şekilde alınıp toplanmalı ve başarılı olup kuşu dışında ikamet eden öğrenci ve velisine bir şekilde ulaşılması
"Böylece bazu öğrenciler unutularak onların mutsuz olması üzülmesi engellenmiş olur."

6-PROGRAM İÇERİĞİNE SIKSIK MÜDEHALE EDİLMEMESİ: Programı hazırlayan ve sunan kişilerimiz her eğitim ve öğretim döneminde birçok tören kutladıklarından gerekli protokol usul ve yöntemlerini  bilmektedirler.O yüzden program sırasında sıksık sunucuya şuna şu ödülü ben vereceğim şunu şöyle söyle gibi müdehale edilmemesi.
"Böylece İzleme ve seyir keyfi kaçırılmamış olur."

7-KONUŞMACI ÇEŞİDİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ:
sadece ben konuşurum.başkası konuşmayacak düşüncesi yerine ;  öğrencilerden bir temsilci,velilerden bir temsilci,çalışan öğretmenlerden bir temsilci,emekli öğretmenlerden bir temsilci ve öz ve kısa olmak şartıyla duygularını paylaşmak isteyen sivil toplum kuruluşlardan bir temsilci ile dernek başkanlarına maddi desteklerini esirgemeyen yardımseverleri temsilen bir temsilci konuşmasına yer verilmesi.
"Böylece  programın   daha da bütünleştiri  ve manidar olması sağlanır."

8-VERİLECEK ÖDÜL STANDARTLARININ BELİRLENMESİ:
İLköğretim ve ortaöğretim de ödül ile ilgili hangi puan üstünden alan teşekkür belgesi
hangi puan üzerinde puan alan takdir belgesi ve diğer ödül standartları belirlemiştir.
bu veya buna benzer bir kıstas ile öğrencilerin önceden bilgilendirilmesi
"Böylece öğrencilerin kafasında gereksiz soru işaretleri oluşmamış olur."

9-KONSERİN SANATÇISININ DOĞRU SEÇİLMESİ:
Başarılı öğrencileri ödüllendirme diğer öğrencileri motive etme ve eğlendirme amaçlı yapılan programın sonrasında verilecek konsredeki sanatçının halktan çok çocuk ve gençlerimize hitap eden ve hatta hatırılı sayılır da bir ünü olan (maddi olarak bedeli çok olsada)  bir sanatçıdan yana kullanılması.

"Böylece bu program bir KUŞULULARIN EĞİTİM ŞÖLENİNE dönüşürdü."

Denilebilir ki bunları niye programdan bir gün sonra geç  söylüyorsunuz?.Dün geçti.Geri gelmez.
"Söz söylesek tesiri yok.Sussam gönül razı değil."bağlamında mevzu eğitim olduğu için fikrimiz  sorulmasa da biz söylüyor hatta yazılı olarak ifade ediyoruz. Söz uçar yazı kalır.

Biz bunları bundan sonraki programdan 1 yıl evvel söylüyoruz.

Selam ve dua ile
                                                                                     M.GÖKALP
                                                    Kuşu'lu bir Sınıf Öğretmeni  -  İlçe MEM Ar-ge Birim Sorumlusu

« Son Düzenleme: 11 Eylül 2011, 19:38:31 Gönderen: DİVAN » Logged

SELAM VE DUA İLE
garipoğlu
İSMAİL ÇETİNER
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 43

BİZİ SATANI,BİZ BELEŞE VERİYORUZ...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2011, 00:35:38 »

SEN KUŞUYU ÇOK SEVİYON DEMİ HOCAM,KEŞKE HERKES SENİN GİBİ OLSA...BİZDE KUŞULU OLARAK SENİ SEVİYOR VE SENİN YAPTIKLARINI TAKDİR EDİYORUZ...
DİVAN
Administrator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 445

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2011, 12:25:37 »

eyvallah valim...dualarınız eksik etmeyin inş...
selam ve dua ile

SELAM VE DUA İLE
BEDİRGAŞLI
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 13

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2011, 14:27:08 »

evet zaten nadir yapılan etkinliklerin artık daha planlı düzenli olması gerekir.......
uzun uzun konuyu inceleyip çözüm önerileri için teşekkürler.
bence dikkate alınmalı

B İ Z İ M D E   B İ R    A D I M I Z   VAR !...  E Z A N L A   K O N D U    S E L A     İ L E     B İ T E C E K T İ R ...
Hayati DUMLUPINAR
Hayati DUMLUPINAR
Kuşulu
*

DAYI DEKEMİZ 174

sağlık dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2011, 11:34:56 »

BU BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY SAHİPLERİNİN BAŞINDA GELEN ÖĞRENCİLERİMİZİN  ÖĞRETMENLERİ VE OKUL MÜDÜRLERİ ARKA PLANA ATILMASI HİÇ HOŞ GÖRÜLECEK BİR DAVRANIŞ DEĞİL 

BEN ÖZELLİKLE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİ VE BU BAŞARIDA BÜYÜK PAY SAHİBİ OLAN ANCAK DEĞERİ

BİLİNMEYEN ÖĞRETMENLERİMİZİ VE OKUL MÜDÜRLERİMİZİ CANI YÜREKTEN KUTLUYORUM VE BAŞARILARININ

DEVAMINI DİLİYORUM

Sağlık, dostluk ve barış dolu bir dünya olsun.
Önce_HİZMET
M.ÖZYURT
Global Moderator
Kuşulu

DAYI DEKEMİZ 328

Çalışmaktır Dinin Esası Çalışanın Kabul Olur Duası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 15 Eylül 2011, 15:04:39 »

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR; HAYIRLI BAŞARILARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ..!!

ÖNCE HİZMET !
"Kim ki Allah yolunda olan müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse ona, 10 itikaf sevabı vardır."
Hadis-i Şerif

"HİZMET, muvaffak olsun da; varsın bizim yerimiz, Camii'nin pabuçluğu olsun."
S.Hilmi TUNAHAN (KS.)

"Her insan bir cevherdir; iyi işlenirse mücevher olur."
Kibâr-ı Kelâm
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!